Behind the Scenes Part 2.0

Een tijdje terug vroeg ik aan mijn volgers op Instagram wat zij graag zouden zien van mijn werk bij Dana Photography. Daaruit kwam een duidelijk antwoord: méér behind the scenes materiaal. In mijn vorige blog vertelde ik al wat meer over mijn werk als fotografe tijdens fotoshoots. Vandaag vertel ik in deze nieuwe blog over mijn werk als product/flatlay fotografe.


Toen het coronavirus ons land in zijn greep kreeg en ik niet alle type fotoshoots meer mocht doen, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om toch te blijven fotograferen.

Ik deed soms al wat flatlay fotografie, maar daar is nu ook product fotografie bij gekomen.

Sinds ik mezelf op dat platform begeef, zijn de opdrachten binnen gaan komen. En ik moet zeggen.. dit is ook iets wat ik erg leuk vind om te doen!


Klanten benaderen mij met de vraag of ik het product (of de producten) van het bedrijf zou willen fotograferen. Deze foto's gebruiken zij dan vaak weer voor hun website en/of promotiemateriaal. De producten worden naar mij toegestuurd en wanneer ik deze ontvang gaat mijn puzzeltje beginnen! Dan pak ik mijn bakken vol accessoires, mijn achtergrondsetting- of grond en zet ik een leuk muziekje op.

Het ligt er natuurlijk aan welk product ik ga fotograferen, maar aan de hand daarvan kies ik een passende achtergrond en accessoires.

Hierbij let ik op kleurgebruik en dat deze niet de aandacht afhalen van het hoofdproduct. Het totaalbeeld moet een compleet en perfect plaatje zijn.


Hieronder zie je nog een paar recente producten die ik heb mogen fotograferen. Zoals je ziet betreft het ook verschillende stijlen qua nabewerking. Ik volg hierin de wensen van de betreffende klant.

Naast product fotografie, maak ik ook nog regelmatig leuke flatlay foto's.

Dit is tevens een gratis dienst die ik aanbied, om zo mensen te laten kennismaken met mijn werkwijze en fotografiestijl. Hierbij maak ik flatlay foto's van kaartjes en/of persoonlijke items. (denk hierbij aan geboorte- of huwelijkskaarten)

Dankzij de cursus van Nicole Harder ben ik meer te weten gekomen over flatlay fotografie en haar tips gebruik ik dan ook elke keer weer. (ook bij mijn product fotografie) Méér hierover weten? Check dan zeker even haar website www.nicoledenharder.com


Heb jij nu ook een product dat je echt van het beeldscherm wilt laten knallen? Of heb je een mooi kaartje wat je graag op een sfeervolle manier wilt laten vastleggen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Dana Photography I Helmond I Netherlands 
KVK: 81463472
Prijswijzigingen onder voorbehoud
© 2021 by Dana van den Heuvel