Behind the Scenes

Vandaag typ ik voor jullie een blog die gaat over mij en dan met name

over Dana Photography.

Want soms lijkt het voor mensen alsof ik foto's maak... en dat was het.

In deze blog wil ik jullie wat kleine glimpjes achter de schermen laten zien.


Werkwijze

Hieronder zet ik even puntsgewijs neer wat mijn werkzaamheden zijn die bij een normale fotoshoot horen. Op die manier heb je een idee welke taken ik allemaal uitvoer en wat er voor nodig is.
  1. Aanvraag fotoshoot Communicatie met de klant via e-mail en indien nodig telefonisch. Het verzorgen van het tipsboekje voor de klant, met daarin alle benodigde informatie.

  2. Op zoek naar een geschikte locatie Wanneer de klant een locatie heeft gekozen, doe ik alvast wat vooronderzoek. Is het een bekende locatie? Heb ik toestemming nodig om daar te mogen shooten? Indien nodig bezoek ik de locatie vooraf, om zo alvast de geschikte plekken uit te zoeken voor tijdens de shoot.

  3. De dag van de fotoshoot Ik zorg ervoor dat ik op tijd op de locatie ben en neem indien mogelijk nog een video op voor mijn social media accounts. Dan verwelkom ik mijn klanten en wandelen we samen naar de precieze locatie van de shoot. Ondertussen maak ik graag een praatje, want ik leer de mensen die voor mijn lens komen, graag kennen. Tijdens de ontspannen wandeling maak ik al foto's en ik lok spontane momenten uit d.m.v. trucjes. Na een uur vol gezelligheid en pret, Informeer ik de klanten hoe het nu verder gaat en neem ik afscheid.

  4. Eenmaal thuis aangekomen, zorg ik ervoor dat de geheugenkaart van mijn camera (met daarop alle foto's) veilig word opgeborgen of ik zet de fotobestanden meteen op mijn externe harde schijf.

  5. Fotobewerking Bij een 'normale' fotoshoot schiet ik gemiddeld 300 foto's en deze bekijk ik in totaal allemaal 2x. Ik voer daarbij 2 selecties uit, waarbij ik uiteindelijk de mooiste foto's over houd. Dit proces neemt gemiddeld 1 uur in beslag. Daarna ga ik de definitieve selectie foto's bewerken en zorg ik dat het licht en de kleur worden afgestemd op mijn fotografiestijl. Dit proces neemt gemiddeld 2 a 3 uur in beslag.

  6. Fotobestanden leveren Zodra alle foto's klaar zijn, plaats ik deze in een beveiligde online fotogalerij en breng ik de klant op de hoogte. Zij kunnen nu de foto's bekijken en bepalen welke foto's zij graag willen hebben. De foto's die uiteindelijk gekozen worden, lever ik digitaal en in hoge resolutie aan de klant.

  7. Extra's Dan zijn er nog extra's, werkzaamheden die ik ook uitvoer op aanvraag. Denk hierbij aan: het maken van fotoalbums, flatlays, product fotografie, etc. En naast dit alles doe ik zelf alle administratie, houd ik zelf mijn website en social media bij en maak mijn eigen business foto's.


Selfies


Dan wil ik nog één puntje uitlichten in deze blog en dat is het maken van je eigen business foto's. Natuurlijk heb ik al mogen samenwerken met andere fotografen die mij ontzettend goed hebben geholpen aan mooie businessfoto's...

Maar het liefst zou ik veel meer foto's hebben op verschillende momenten, aangezien ik deze ook graag gebruik voor mijn content op social media. Ik ben dus op zoek gegaan naar manieren om jezelf vast te leggen met je eigen camera.

Nu dacht ik dat dit superlastig zou zijn.. werken met zelfontspanner.. het op en neer lopen naar de camera.. kortom.. dat moet toch een helse situatie worden??

Maar hoe doen al die andere fotograferen dat dan??


Toen kwam ik de app Camera Connect tegen.. en er ging een wereld voor me open. Hoe tof is het om je fotocamera te verbinden met je telefoon en dan het scherm van je fotocamera op je telefoon te zien!

Op die manier kan ik nu mijn eigen business foto's maken.

Hieronder deel ik een paar foto's die ik dus helemaal zelf heb gemaakt.

Ik heb hierbij gebruik gemaakt van mijn Canon fotocamera, een statief en de Camera Connect App op mijn telefoon.Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Dana Photography I Helmond I Netherlands 
KVK: 81463472
Prijswijzigingen onder voorbehoud
© 2021 by Dana van den Heuvel