top of page

Mijn eigen fotoshoot én de typische struggles...

Bijgewerkt op: 26 apr.

Ongeveer 2 weken geleden was het zover.

Wij gingen met ons eigen gezinnetje op de foto bij een fotografe.

Deze shoot wilde ik eigenlijk een jaar eerder al laten plaatsvinden, maar daar ontstond meteen de eerste struggle.

Nu heb ik eens als klant ervaren hoe belangrijk de communicatie is die plaatsvind voorafgaande aan een shoot. Ik merkte dat ik weinig informatie ontving over de shoot en tot op de dag zelf wisten we niet waar we aan toe waren. Ik baalde ontzettend. Ik had tenslotte deze fotograaf al langere tijd op het oog en vond haar werk heel erg mooi.

Flink teleurgesteld besloot ik op zoek te gaan naar een andere fotograaf.

En eigenlijk bleek dit helemaal geen moeilijke zoektocht..

Ik zit namelijk in een groepsapp met allemaal hele lieve en geweldige fotografen!

Ik bewonder hun werk en de sfeer die zij creëren met hun beelden sluit veel beter aan bij mijzelf en mijn gezin.

Dus al snel werd onze shoot gepland samen met fotografe Marloes van By Falaux en 2 weken geleden was het zover...Zoals ook mijn klanten wel ervaren, had ik in het begin ook kleding keuzestress. 🤔

Hoe krijg ik de kleding van iedereen mooi passend als één geheel?

Ik besloot om te gaan voor mooie, natuurlijke kleuren. Gelukkig was Marloes beschikbaar voor advies en voelde ik me al snel goed bij mijn gemaakte keuze. Wat een verschil! Ik keek nu met een veel positiever en enthousiaster gevoel uit naar onze shoot! Een fotograaf die zelf ook enthousiast is zorgt echt voor een superleuke ervaring. Zo vertrokken wij uiteindelijk als gezin richting het centrum van Utrecht.

Ik wilde graag eens out-of-the-box denken en koos voor een andere omgeving dan de natuur. Eenmaal aangekomen merkte ik dat ik relaxed was en totaal geen zenuwen of stress had. Jeetje.. wat vond ik dat een fijn gevoel! 💕Ik denk dat dit ook een positief effect heeft gehad op de rest van mijn gezin. De kinderen waren heerlijk zichzelf en genoten van alles wat ze zagen in de stad! Marloes spontaan en gezellig met ons mee de stad in ging, voelde dit totaal niet als een fotoshoot! We hebben gezellig gekletst, geknuffeld en onze ogen uitgekeken. Dit was echt familytime to the max!


De tijd vloog voorbij en ik vond het gewoon jammer dat de shoot daarna voorbij was. Wat was ik dankbaar voor Marloes en deze shoot! Het klinkt misschien gek, maar omdat ik zelf fotografe ben had ik van tevoren een duidelijk beeld van wat ik wilde. Uiteindelijk kwam ik er al tijdens de voorbereiding achter dat wat ik dacht dat het perfecte beeld zou zijn... helemaal niet bij mij en mijn gezin past. De beelden die nu tijdens deze shoot gemaakt zijn, vind ik 1000 malen mooier en passen precies bij ons! En het leukste hiervan is, dat we er helemaal niet veel moeite voor hebben hoeven doen. Echt onszelf zijn was het sleutelwoord!

De typische struggles waren helemaal niet nodig en doordat ik deze gelukkig snel heb losgelaten, heb ik zelf ook optimaal kunnen genieten tijdens deze shoot.

We hebben Marloes gedag gezegd en samen met mijn gezin hebben we nog fijn wat qualitytime samen doorgebracht in Utrecht. Ook zij vonden dit een erg fijne en gezellige dag samen!


En zoals waarschijnlijk ook bijna elk van mijn eigen klanten, was ik zelf meteen erg nieuwsgierig naar het eindresultaat. Zou het fijne gevoel van de shoot ook zichtbaar zijn op de gemaakte beelden? Is de sfeer op de foto's voelbaar?

Weer liet Marloes toen zien dat zij de klant begrijpt en stuurt zonder dat ik ook maar iets gevraagd heb, na 2 dagen al een kleine sneak peek van de gemaakte beelden. Bij het zien van die beelden kreeg ik al tranen in mijn ogen... Deze beelden zijn alles van wat ik gehoopt had...

De liefde van ons gezin.. vastgelegd voor altijd. Wat ben ik dankbaar voor alles en voor Marloes die dit voor ons gedaan heeft.

40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page